پای کدوحلوایی

پای کدوحلوایی
برای تهیه این پای خوشمزه اول خمیر پای رو درست کنید.دو و نیم پیمانه آرد سفید و ۲۰۰گرم کره خردشده که سرده و تو یخچال بوده همراه با نصف قاشق چایخوری نمک بریزین داخل دستگاه غذاساز تا به حالت شن دربیاد.اگه با دست میخواین اینکار رو انجام بدین با نوک انگشتان باشه. نباید حرارت دست کره رو آب کنه.وسیله های دستی خاصی هم برای این کار هست.کلا برای خمیر پای هر چه تماسش با دست کمتر باشه بهتره و نتیجه بهتری میگیرید.بعد از اینکه بصورت شن دراومد ۷ قاشق مرباخوری آب سرد و یک قاشق مرباخوری سرکه سیب مخلوط کنید و کم کم به مواد تون اضافه کنید تا به حالت یه خمیر که شل هم نیست در بیاد.اگه خیلی سفت بود در حد یه قاشق دیگه آب اضافه کنید.نباید خمیر شل بشه.حالا خمیر رو دو قسمت کنید و بزارید داخل نایلون کمی پهنش کنید و نیم ساعت بزارید داخل یخچال بمونه.بعد یکی از خمیرها رو با وردنه باز کنید زیر و روی خمیر کمی آرد بزنید تا نچسبه وقتی به اندازه قالب ۲۲ سانت خمیر باز شد با کمک وردنه بزارید داخل قالب اطراف خمیر رو مرتب کنید و اگه دوست دارین اضافی خمیر رو قالب بزنید برای تزیین روی پای.روی خمیری که داخل قالبه با چنگال کمی سوراخ ایجاد کنید تا مانع از پف کردنش بشید.این خمیر رو به مدت ۱۵ دقیقه بذارین در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده.برای تهیه مواد داخل این کراست یک تخم مرغ کامل و سه تا زرده را با همزن دستی بزنید تا از لختگی دربیاد.زیاد نزنید چون باعث میشه روی پای ترک بخوره.بعد ۴۲۵گرم پوره کدوحلوایی(هر یه پیمانه پوره ۲۳۰گرمه) و یه قوطی شیر عسلی اضافه و مخلوط کنید.یک قاشق چایخوری دارچین،نصف قاشق چایخوری زنجبیل،یک چهارم قاشق چایخوری میخک و همین مقدار رنده جوز هندی و نصف قاشق چایخوری نمک هم اضافه کنید و به هم بزنید.

حالا این مواد رو داخل کراست خنک شده بریزید کمی به سطح صاف بکوبید تا هوای داخلش بیرون بیاد بعد در صورت تمایل از خمیری که قالب زدین روی مواد بزارید این خمیرهای قالب زده باید نازک باشن تا فرو نرن.روشو کمی با برس سفیده همزده بمالید و کمی شکر قهوه ای بپاشید که اینکار اختیاریه و باعث خوشرنگ شدنش میشه قالب رو به مدت ۱۵ دقیقه داخل فری که از قبل با حرارت ۲۲۰ درجه گرم شده بذارید و سپس حرارت رو به ۱۷۵ درجه کاهش بدین برای مدت ۳۰_۴۰ دقیقه بعد با نوک کارد تا قبل از کراست تست کنید اگر تمیز بیرون اومد پای آماده است.قالب رو بیرون بیارین و پس از خنک شدن چند ساعت در یخچال قرار بدین تا برای سرو آماده بشه.
کراست این پای شیرین نیست خیلی هم ترده.کلا این پای کم شیرینه و خودم بخاطر اینکه شیرینیش تو گلو نمیزنه دوسش دارم.دوستان بارها گفتم بازم میگم بخاطر سوالات احتمالی که ممکنه پیش بیاد.خود کدوحلوایی به تنهایی مزه خاصی نداره هر چیزی که با این کدو درست میشه حتما در کنارش از ادویه مخصوص این کدو استفاده شده به نسبتهای مختلف که همین باعث خوشمزگیش میشه.پس اگه هر کدوم از این ادویه ها رو دوست داشته باشین قطعا از طعم این پای خوشتون میاد.
خب اینم یه شیرینی یا به نوعی دسر کم شیرین پاییزی از یه کدویی که اسمش تنبله اما خیلی زرنگتر از این حرفاست.راستی این هم بگم اون نصف خمیری که تو یخچال دارین میتونید چند روز تو یخچال نگهداری کنید و باهاش یه پای خوشمزه دیگه درست کنید یا از اول نصف مقدار رو آماده کنید.
instagram: @najmeh_shariat



نجمه السادات شریعتمداری - متاهل - متولد شهرستان جهرم و ساکن شیراز - علاقه زیادی به آشپزی،پخت کیک،دسر و نان دارم.دارای مدرک کارشناسی میکروبیولوژی و آشنا به زبان انگلیسی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.